Dakterras 3D Tekening

DAKTERRAS BEDRIJFSPAND

Voor een nieuwbouw bedrijfspand heb ik het ontwerp van Wencop Hoveniers vertaald naar transparante 3D visualisaties. Er is in dit project gekozen voor een transparante conceptvisual. Hierbij ging het niet om een foto-realistische tekening, maar om een mogelijke invulling van de ruimte. Het kiezen voor een dergelijke visualisatie geeft de benodigde vrijheid om het ontwerp makkelijk aan te passen; de flexibiliteit van het ontwerp wordt middels deze visualisatievorm gewaarborgd.
Het dakterras krijgt een vlonder met verschillende statafels, een door planten omgeven vlonder met een loungeset, een grote lichtbak die de zon het gebouw in brengt. De verschillende elementen zijn aan elkaar verbonden door middel van brede tegelstroken. Het geheel is aangekleed met verschillende siergrassen, planten en een sedum bodembedekking. Om het terras heen loopt een glazen pui als afrastering en ter veiligheid.
“Voor een ontwikkelaar heeft Wencop Hoveniers een inrichtingsvoorstel gemaakt voor de daktuin. Daarbij hebben wij Jan Hendrik gevraagd hiervoor een 3D visualisatie te maken, wat super goed gelukt is. Daardoor had de opdrachtgever direct het idee ‘real life’ en was het besluit ook direct positief. Wij zijn erg content met de samenwerking met Jan Hendrik. Met geringe informatie (gebouw was nog in aanbouw) wist hij toch de juiste beelden -vanuit de plattegrond- weer te geven.”