NIEUWBOUW BEDRIJFSPAND

Voor een nieuw te bouwen bedrijfspand was een ontwerp en visualisatie gewenst. In goede samenwerking met Bureau Bosch en de klant zijn we tot een gedegen ontwerp gekomen. Omdat dit plan betrekking had tot het beeldkwaliteitsplan van de lokale gemeente, waren simpele, transparante 3D visualisaties gewenst. Dit zorgt voor een minder statisch beeld. Het is in verhouding tot een foto-realistische render ook veel abstracter, en dat zorgt voor flexibiliteit in de ontwerpfase. Hierdoor valt het ontwerp makkelijk aan te passen.
In dit ontwerp gaat het om een contextgevoelig gebouw met een flink aantal eisen. Als voorbeeld golden er regelingen wat betreft hoogte, afstand tot rooilijn, beplanting en de massa-ruimte verhouding. Het grote raam aan de straatzijde en de twee lange lichtbakken op het dak zorgen voor ruim voldoende licht in de productiehal. Het kantoor aan de achterzijde van het pand krijgt een moderne uitstraling met veel glas en staal. Verder is het terrein zelf vooral bedoeld voor opslag en vrachtverkeer. Achter het terrein stroomt een beek. Hierdoor wordt het groene karakter van de omgeving gewaarborgd. Ook de houten schutting en de nieuw aan te poten bomen hebben hier positieve invloe dop. Het gebouw zelf krijgt oranje accenten, verwijzend naar de kleur in het logo van het bedrijf. Als laatste bevindt zich aan de straatzijde nog een groenstrook om de transitie richting de openbare ruimte minder ‘hard’ te maken.