RENOVATIE WOONHUIS

De bewoners van dit prachtige huis kwamen enthousiast met grootste plannen bij mij aan. Het huis zou een flinke renovatie moeten ondergaan om aan hun nieuwe wensen te voldoen. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden om deze oude boerderij om te toveren naar een een moderne parel temidden van de weilanden.
In het ontwerp kwamen allerlei verschillende ruimtelijke aspecten aan bod. Zo is de oude stal achterin het huis nu een atelier/vergaderruimte en is dit zaaltje aan de buitenkant bekleed met potdeksel planken, en is het dak verlengd en opgevangen met een sfeervolle arcade om naar achteren te lopen. Doordat de woning zelf aan de voorzijde wit wordt gestucd, komt er een mooi contrast en onderscheid tussen voor en achter; woning en atelier. Aan de linkerachterzijde worden grote ramen gerealiseerd, die het uitzicht richting de weilanden optimaliseren. Naast de verbouwing aan de woning zelf, is ook de tuin aangepakt. Leilindes voor het huis om inkijk te verminderen, een prachtige scala aan hortensia’s, lavendelplanten en buksuswolken om het huis nog meer op te halen.